Skip to content

Demonstrație Plasma 5 și KF5 la UOS 2015

Acum două săptămâni a avut loc lansarea celui mai nou și celui mai bun Kubuntu.

Kubuntu 15.04 Vivid Vervet a adus pe piață o schimbare importantă și foarte semnificativă: Este una dintre primele distribuții care este livrată cu Plasma 5 și KDE Frameworks 5.

Pentru a sărbători acest lucru, împreună cu Aaron Honeycutt, Rick Timmis și bineînțeles Jonathan Riddell, am susținut o prezentare cu noul nostru Kubuntu în cadrul a Summitului Online Ubuntu 2015.

Sesiunea a fost moderată de Rick, care s-a asigurat că respectăm itinerarul și nu depășim timpul rezervat. A făcut introducerile și ne-a prezentat pe fiecare dintre noi.

După aceasta, eu am vorbit despre ce este KDE, din ce este compus și un pic despre cum e organizat, urmat de migrarea de la KDE SC 4 la KDE Frameworks 5.

După mine a urmat Aaron, care a prezentat noul Plasma 5 și câteva din widgeturile sale. Când a terminat, printre (pletora de) întrebări, a prezentat câteva din aplicațile cu care vine Kubuntu 15.04: Krunner, Amarok, KDE Connect și Muon Discover. A susținut o scurtă demonstrație pentru fiecare, prezentându-le interfața și capabilitățile.

Apoi Eu mi-am început prezentarea în detaliu a Dolphin, Kate, Konsole și doar o clipire din Kontact. Am prezentat unele din funcționalitățile de bază ale acestor aplicații, care l-au impresionat până și pe Rick și sper că va ajuta mulți utilizatori să-și îmbunătățească modul de lucru. Din culpa constrângerilor temporale abia am atins suprafața a ceea ce pot face aceste aplicații.

După prezentare, am avut o mică discuție cu Rick referitor la a mai face câteva prezentări în care să prezentăm mai amănunțit aceste aplicații, astfel continuându-mi seria de emisiuni (despre care voi vorbi mai multe în un articol viitor).

În concluzie Rick le-a spus tuturor cum și de unde pot să ia noul Kubuntu și i-a invitat pe toți să-l încerce.

Puteți găsi sesiunea înregistrată aici și pentru acces ușor am integrat-o și aici:

Published inEventsSoftwareTutorials

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.