Brain Salad

Cum se acceptă un certificat SSL propriu

Ce e un certificat SSL?

SSL este un protocol criptografic care permite comunicarea sigură pe Internet. El criptează comunicarea dintre client și server. Mai multe detalii găsiți aici.

Ce este un certificat SSL propriu?

Serverele folosesc aceste certificate și pentru a dovedi că cel cu care clientul comunică este chiar cine spune că este. Acest lucru îl atestă o autoritate centrală, de la care se cumpără aceste certificate.

Pentru cei ce nu doresc să cumpere certificatele de la o autoritate centrală (deoarece sunt foarte scumpe, ~$3000), își pot face certificate proprii, prin care, propriu zis, ei atestă că sunt cine spun că sunt.

De ce e nevoie de acest tutorial?

Deoarece oricine își poate face un certificat SSL propriu, nu este recomandat să le acceptați deci prin urmare să le folosiți, pentru a comunica cu serverul respectiv, deoarece persoanele care pun la dispoziție acel serviciu (folosind acel certificat) pot avea intenții rele. Din acest motiv Navigatoarele web (Google Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer), nu acceptă certificatele SSL proprii în mod implicit.

Pentru situațiile în care știți cine oferă serviciul ce doriți să-l accesați, și aveți încredere în ei, puteți accepta certificatul SSL propriu pe care îl pune la dispoziție.

Uite cum:

Când deschideți pagina web care începe cu https:// faceți următorii pași:

Google Chrome:

imagine6

imagine7

Mozilla Firefox:

imagine8

imagine9

imagine10

Opera:

imagine11

Internet Explorer:

Nu folosiți Internet Explorer 😛

 

Credit: Logo de la: http://www.isprevolution.net