Brain Salad

Testați SO Firefox pe Nexus S

Curiozitatea m-a cuprins ieri. Am auzit de Sistemul de Operare Firefox și l-am văzut pe Youtube, dar nu am pus mâna pe el.

După o scurtă căutare pe Google am aflat că se poate pune pe telefoanele cu Android, ba chiar mai mult, Nexus S-ul meu este unul din telefoanele suportate. Yeeey.

Procedura de a-l instala e destul de clară și simplă, până și o maimuță o poate face.

Dacă urmați acest ghid, o faceți pe propria răspundere. Dacă vă stricați telefonul nu eu sunt de vină. Eu am fost dispus să-mi stric telefonul pentru a testa asta. Codul pentru SO Firefox este încă experimental.

 ATENȚIE!!! Aceasta vă va șterge telefonul. Salvați-vă datele de care mai aveți nevoie.

In primul rând trebuie să vă deblocați OEM-ul. Nu e neapărat necesar să știți ce e aia (deși ar trebui). Max de la High on Android (Drogat cu Android) oferă un ghid superb în care arată cum să faceti asta în tutorialul său Cum să root-ui Nexus S.

De dragul simplicității, trebuie doar să descărcați aceste fișiere din tutorialul lui și să faceti următoarele:

Opriți telefonul. Porniți-l ținând apăsate butonul de Volum sus și cel de Pornire în același timp. Asta va porni telefonul în bootloader. Aici ar trebui să vedeți o linie pe care să scrie „LOCK STATE – LOCKED„.

Conectați-vă telefonul la calculator și deschideți o consolă sau un terminal și navigați în directorul unde ați descărcat fișierele și rulați această comandă:

Pentru Windows:

Pentru Mac:

Pentru Linux:

Telefonul acum vă va întreba dacă doriți să să deblocați bootloader-ul. Folosiți butoanele de volum pentru a selecta Yes și apoi butonul de pornire pentru a confirma.

Acum pe ecranul telefonului ar trebui să scrie „LOCK STATE – UNLOCKED„.

Acum trebuie să descărcați imaginile cu SO Firefox. Mergeți la acest thread pe siteul xda-developers și descărcațile pe cele mai recente. Nu linkuiesc fișierele aici deoarece ele sunt continuu actualizate. Prima postare din thread ar trebui să aibă linkurile cu cele mai recente imagini.

Ar trebui să găsiți deasemenea acolo instrucțiuni cum să încărcați imaginile pe telefon.

Pentru a încărca imaginile pe telefon puteți folosi executabilul fastboot pe care l-ați folosit pentru a debloca OEM-ul.

Presupunând că structura dumneavoastră de directoare este similară cu asta:

Doar navigați către directorul cu imaginile SO Firefox și rulați:

Pentru Windows:

Pentru Mac:

Pentru Linux:

Gata. Acum, pe telefon, doar folosiți butoanele de volum pentru a selecta „REBOOT” și butonul de pornire pentru a confirma.

Acum aveți SO Firefox pe Nexus S-ul dumneavoastră. Bucurați-vă și experimentați.

Pentru a vă restaura androidul din stoc urmați acest tutorial.